image
Welkom bij Rottweilerkennel van Meijl op Zeven!

Grote belangstelling voor het ras: Reeds in 1968 waren we zeer geinteresseerd in een hond. Het ras rottweiler was toen nog vreemd voor ons. Op een gegeven moment kwamen wij in contact met een mevrouw die een zeer mooie en krachtige ,stoere overwegend zwarte hond aan de lijn had. Uiteraard vroegen wij naar de naam van het ras en zij vertelde dat het een rottweiler was. Wij herinneren ons dat deze hond de naam droeg "Endor van het Brabantpark". Zij sprak veel lof over deze hond en wij waren mede na het lezen van het boek van Jan van Rheenen met als titel "Mijn vriend Rik" helemaal weg van dit nobele ras en besloten toen om zelf een puppy aan te schaffen.

In de tachtigerjaren kregen wij interesse om eens een keer een nestje te fokken. Sindsdien fokken wij op kleine schaal. Hierbij stellen wij hoge eisen aan het karakter, gezondheid en stabiliteit van de fokdieren. Tot op heden zijn we daar in geslaagd omdat we nagenoeg geen problemen hebben ondervonden met de door ons gefokte rottweilers. Bovendien komen de meeste pupkopers steeds terug of wachten tot een nestje geboren is, als men weer aan een volgende hond toe is.

Mijn, Willem, interesse in het ras bleef groeiende en ik wilde als liefhebber en fokker steeds meer te weten komen over het ontstaan van het ras, het exterieur, gezondheid, karakter etc. Ik las veel literatuur die beschikbaar was over de rottweiler en volgde een AKK-cursus gevolgd door een cursus Exterieur en Beweging. Na afronding van deze cursussen heb ik in 1997 het rasexamen gedaan en met succes bekroond. Thans ben ik naast het zijn van liefhebber en fokker ook keurmeester voor ons nobele ras.

Geschiedenis van de Kennelnaam:
Vroeger had de "Groote Peel" een doorsnede van ruim 1 mijl. Één mijl bestaat uit 4 kwarten. De Groote Peel is een moerassig gebied, en als men dat gebied wilde oversteken moest men om dat moerassige gebied heen lopen. Daardoor was de afstand 3 kwarten meer. Zo kwam men aan de naam "Meijl op Zeven". Zo is de oude peelboerderij op foto, het oude bezoekerscentrum ook genaamd. Omdat het kerkdorp Ospel gelegen is in het peelgebied, vonden wij het toepasselijk om onze kennelnaam eveneens "van Meijl op Zeven" te noemen.

Contact